Ik ben Pietie Blankestijn- de Vries

Sinds 2022 woon ik in Lunteren.

Ik ben Register counsellor ABvC ® door mijn opleiding tot Integratief kinder- en jeugd therapeut, ik kijk oplossingsgericht, holistisch en systemisch. BGL opleiding (Post HBO) in Driebergen.

Ik heb de Medische en Psycho-Sociale Basiskennis opleiding gevolgd bij de Energieschool in Den Bosch. De mens is een eenheid van lichaam en geest, maak je je zorgen dan is er vaak ook een lichamelijke klacht. Bij kinderen zie je vaak buikpijn, boosheid, waar komt dit vandaan; is dit lichamelijk of geestelijk? Bij lichamelijke klachten eerst naar de huisarts om uit te sluiten dat het iets ernstigs is.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling; Ik kan signaleren en heb collegiale consultatie als ik vermoedens heb van deze nare situaties, ik werk respectvol en gericht op oplossingen.

Counselling wordt vergoed als u een aanvullende ziektekosten verzekering hebt. (zie bij contact en bedrijfsinformatie).

Specialisaties:

De opleiding tot kindertolk® (HBO) heb ik gevolgd bij Janita Venema in Baarn, helpend om ouders te laten ontdekken wat het gedrag van kinderen aan hen wil vertellen. Innerchild therapie. In het onderwijs loop je soms tegen gedrag aan in de groep wat je steeds triggert, ga je met mij ontdekken hoe dat komt? Zonder het kind te kennen, kunnen we het gedrag vertalen en ontdek jij hoe je er anders mee om kunt gaan. Als leerkracht kun jij het verschil maken.

Traumasensitief begeleiden en de master class heb ik gevolgd bij Drs. Anne van den Ouwelant, Traumacompany (Kootwijkerbroek/Ede).

Systemisch werken,

Hierbij gebruik ik Poptalk. Deze interventie helpt om zicht te krijgen op de omgeving en invloeden hiervan op de situatie.

Rouw verwerking, hierbij gebruik ik als interventie het spel hart op de tong. Ik luister en geef handvaten om er mee om te kunnen gaan.

Ouderverstoting cursus gevolgd bij Erna Janssen in Olst met een scriptie afgesloten. Welke psychische consequenties heeft dit bij kinderen? Wat kunnen ouders doen om de loyaliteit van kinderen niet te verstoren? Je blijft ouder van het kind. Wat is er in de communicatie met ouders belangrijk zodat er vanuit de school geen ouderverstoting plaatsvindt?

Teken je gesprek cursus over gedrag, faalangst en mindset, heb ik gevolgd bij Annemarie Laseur in Heeze. De cliënt onderzoekt zijn gedrag, gedachten en gevoel en kan hier veranderingen in te weeg brengen, ze hebben zelf de regie. Dit is een visuele interventie en maakt de kinderen duidelijker wat goed en minder goed gaat en wat hun eigen oplossingen kunnen zijn.

Hechtingspuzzel; Neufeld instituut Margriet Noot, wat gebeurt er als een kind onveilig gehecht is en hoe kunnen we zorgen dat het kind later wel relaties aan durft te gaan. Nabijheid is hierin de sleutel ondanks het afstotende gedrag.

Poptalk begeleiding als kinderen geen woorden kunnen geven aan hun gedachten en gevoelens. In het spel vertellen ze vaak meer dan met woorden. Poptalk 7 geeft in 7 stappen handvatten voor kind en ouders.

Ik heb deze cursussen gevolgd om er meer van te weten en er mee te kunnen werken ten behoeve van mijn cliënten.

Heb je mijn hulp nodig? Aarzel niet, bel me 06 46317297 of vul dit formulier in. In mijn praktijk ruimte aan huis werk ik individueel.

Hulp nodig?

Stel je vraag.

    Sleep om te verifiëren