Wat doet een kindertolk? Een kindertolk vertaalt het gedrag van een kind voor hun ouders. Zonder het kind te ontmoeten. Een kindertolk gaat met de ouder op zoek naar de blinde vlek, die we allemaal hebben en hierdoor komen we tot oplossingen in het gedrag van het kind.
Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Vaak is er gedrag dat je als ouder niet kunt verklaren, je vraagt je af wat is dit nu? Waar komt dit vandaan?
Je kind;
- heeft constant een weerwoord
- slaapt ‘s nachts niet door
- heeft last van allergieën
- zegt overal nee op en is geen 2 meer
- schreeuwt alleen maar en is vaak boos
- is niet weerbaar, is verlegen
- is vaak verdrietig zonder aanwijsbare reden
- heeft het moeilijk op school
Kortom; je zit met je handen in het haar!
Een kindertolk kan helpen en ondersteunen.
We ontdekken dat het kind een spiegel is van jou als ouder. Vaak zie je dit zelf niet en gebeuren dingen onbewust. Als ouder vertel je het verhaal over je kind aan de kindertolk en deze schrijft alles op. Naar aanleiding van dit verhaal komt er een vertaling naar boven. De kindertolk heeft twee weken nodig om de vertaling te maken, dan is er weer een gesprek met dezelfde ouder en kijken we of deze vertaling klopt. Hierna volgen nog 2 gesprekken. Vaak is het probleem dan al een stuk minder. Het kind laat al veranderingen zien en de ouder kijkt anders naar zijn/haar kind.
Na de laatste sessie gaat de ouder vaak blij en opgelucht naar huis.
Ik heb de opleiding gedaan in Baarn bij Janita Venema zelf. Dit is voor mij de prachtigste aanvulling op mijn andere opleidingen en in mijn leven zeer waardevol.
Deze ervaring wil ik graag doorgeven aan de liefdevolle ouders van alle kinderen.
In het onderwijs kun je ook met je handen in het haar zitten wb kinderen waarvan jij het gedrag niet begrijpt, Ga je met mij op zoek naar wat het kind je met zijn/haar gedrag wil vertellen? Het kind komt niet mee naar de sessies.